måndag 16 juni 2014

Orion tolkar Paul Klee

   Orion ville ha en teckningsutmaning och då de tidigare har arbetat en del med mönster valde vi att arbeta med ett kubistiskt konstverk av Paul Klee.

Barnen jobbade med oljepastellkritor och sedan vattenfärg. Sedan, för att skapa en mera levande känsla och matta ner färgerna lite jobbade vi vidare med torrpastellkritor och tydliggjorde också några konturer. Alva hade idéer på att utveckla samma motiv men med egna detaljer (den teckning där 2 alster sitter ihop). Det är viktigt att barnens egna uttryck också kommer fram, när vi har jobbat med en riktad utmaning blir barnens perspektiv en möjlighet de kanske har tränat fram, för en del och ibland är det bra med inspiration från andra.

Barn behöver möta många olika sorters bilder. Vi möter illustrationer i de böcker vi läser, hemma möter barnen kanske tv och mediala bilder, på vägen hit eller i samhället finns en hel del reklambilder. Vi tänker att det är viktigt att använda konstnärers bilder, vackra naturbilder, fotografier, mönsterbilder och abstrakta bilder att träna tänka om, göra fantasifulla associationer kring och framför allt att bilder kan vara mångfacetterade och användas som tecken för många olika saker och att på enkla, lekfulla sätt analysera och granska bilder. Genom att få möta många olika konstverk kan barnen utveckla förståelse för att konst kan vara så mycket och att att få möta något som varje person tilltalas av. Det här konstverket lockade många barn att göra erbjudandet. Det vore spännande att veta varför...

Se bara så underbara.... så lika i uttrycket - men ändå inte!

Originalet är den med vit kant, är det bäst vi tillägger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar