måndag 15 augusti 2016

Kompetensutvecklingsdagen

Här pågår vår kompetensutveckling...


Olika gestaltanden av olika ting vi hade med oss som berörde vår ekologiska känslighet...
Mittenbilden är t ex ett foto på del av en gestaltning av den rörelse som en frökapsel kan bjuda på..
Vi har nyss fått delta i en workshop "Projektinriktat arbetssätt med estetik och hundraspråklighet som verktyg" som Svanens ateljerista/pedagogista Johanna höll i. Workshopen är annars en del i det utbud vi håller öppet för Norrköpings kommuns pedagoger på Kreativt Centrum. Vi tänker att workshopar för oss pedagoger gör oss medvetna och kunniga i material och tekniker som vi sedan kan använda med barnen. I denna handlar det mycket om att ha ett öppet sinne för kreativitet, fantasi och estetik. Barnen har redan mycket av det i sig så för oss vuxna gäller att lyssna, lyfta fram och dokumentera barnens empatiska röster. Vi utformade innehållet så att den passar vårt tema om Hållbar framtid och barn (och vuxnas ekologiska känslighet).

Olika organiska ting och naturens fenomen - hur kan vi vara i samspel med vår omgivning? Hur ser vår ekologiska känslighet ut?
Ekosofi - är ett intressant begrepp - som handlar om att människan inte står över allting annat i naturen utan är mer en jämlike, dessa tankar tänker vi är viktiga i respekten för natur, miljö och djur, förstås även människor. Vi är beroende av vår moder jord! Vi är en del av naturen.

Vi har också under förmiddagen fått lyssna på pedagogerna Mia och Tessan samt Christina, vår förskolechef berätta om deras upplevelser och lärdomar från den studievecka de deltog i i Reggio Emilia, Italien i maj.
Samt i eftermiddag deltar vi i SOL-utbildningen (språksatsning), så det blir verkligen en riktigt fullspäckad dag med intensivt och inspirerande innehåll, som redan i morgon kommer våra barn till gagn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar