måndag 28 november 2016

Stora och små pumpor


   Som ni säkert redan har sett tar vi ofta på hösten in pumpor att jobba med. Vi tycker de är så tacksamma, för det finns så mycket kring dessa att fascineras kring. Pumpor har väl den mesta dragningskraften bland många material. Tunga, hårda och olika ytor, strukturer och mönster samt en enorm signalstyrka i sina färger. Barnen på Vega har arbetat lite närmare med pumporna tillsammans med bland andra vår student Pia.

Tillsammans blandade vi till de färger vi skulle ha, det är nyttigt, roligt och lärorikt att jämföra, det var bra bra att vi hade olika pumpor.

När vi målade var det stor koncentration, andäktighet och nästan som om det fanns en känsla av vördnad för pumporna. Vi förundrades över att barnen har så olika strategier, det här var som olika sätt att undersöka pumporna, med penslar, färg och visuella studier. Vi såg också att barnens beskrivande av pumporna blev olika beroende på från vilka håll barnen såg dem. Och flera barn hade funderingar kring var skaftet skulle sitta. På ovansidan eller mitt i.

Barnen uttryckte:
"-Liten grön."
"-En stor grön pumpa."
"-Stor och tung..."
"-Hård."
"-Stor pumpa."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar