fredag 16 mars 2018

Återbruks-spår

   Vi försöker att arbeta med återbruk som en kreativ och sparsam idé. Det vi kan göra i vardagen är att inte limma fast så mycket, utan lägga mer "flyktiga" bilder som är föränderliga (ibland gör vi naturligtvis det som i t ex exemplet nedan). Och att jobba med tillsammans-teckningar och framför allt inte mängdproducera, snabba teckningar som skickas hem, utan att ha teckningar i långa och gemensamma processer som vi efterfrågar att ha kvar hos oss på avdelningen.

Här är ett tillfälle för ett tag sedan, när några av Lunas barn mötte pappersstrimlor att utforska med hela sin kropp. Det som verkade fascinera barnen var singlandet om de kastade upp dem i luften och det frasiga ljudet som blev när de pulsade runt i dem eller dansade snurrande med både händer och fötter vid golvet. Barnen var alldeles tysta och lät pappersstrimlorna tala...


Ett annat tillfälle var när vi på Pegasus erbjöd att jobba med att limma fast pappersstrimlor på ett mindre svart papper. Något som blir väldigt grafiskt och en utmaning då vi utmanade i att inte limma remsorna platt. Att fästa något på ett papper handlar mycket om rumsuppfattning, perspektiv och design. Barnen var fascinerade och satt och jobbade länge med utmaningen. Nu pryder de vår hall, tillsammans och när det svarta papperet har samma format blir det väldigt dekorativt. och trots sin spretighet utgör helhetsbilden ändå ett lugn tack vare symmetri på formen och att det bara är svart och vitt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar